martes, 1 de abril de 2008

19. Conclusió

Després d’una setmana treballant sobre el tema de l’aigua, és molt el que hem après. En primer lloc, hem pres consciència de la importància de l’aigua per a la vida, que és l’element principal del nostre planeta, però també de nosaltres.
Malauradament aquest element bàsic de subsistència no ha estat força protegit per l’home: l’hem contaminat amb les deixalles; hem afavorit un canvi climàtic amb el conseqüent desglaçament dels pols, augment del nivell del mar, però disminució de la quantitat d’aigua dels llacs. El desglaçament també ha produït inundacions que contaminen l’aigua i són la causa de la mort d’un nen cada vuit segons. Actualment, a l’Àfrica, està augmentant el nivell de desertització, i per a la gent que el pateix, una petita gota d’aigua és un gran tresor.
Per això quan a algú li parlen de la manca d’aigua, aquest pensa en les fonts de les ciutats buides, però és molt més greu. La veritat és que els cultius s’assequen i els deserts augmenten i nosaltres fem molt poc per evitar-ho. Seguim utilitzant la mateixa quantitat d’aigua, deixem que les aixetes gotegin sense arreglar-les i ens és indiferent l’escalfament global.
Malgrat això, aquestes situacions que us hem mencionat abans, són realitats que la gent no vol veure per comoditat.
El que a totes ens ha quedat molt clar és que l’aigua és un bé escàs i mal distribuït, per això, n’hem de fer un ús sostenible d’aquesta. Individual i col·lectivament, sense importar-nos el que diguin els altres.

No hay comentarios: