martes, 1 de abril de 2008

17. Consells per reduir el consum de l'aigua i la seva contaminació




Amb tot el que hem investigat i après hem pensat diverses idees i formes per estalviar aigua i reduir la seva contaminació. No només estalviem aigua tancant les aixetes quan no les fem servir, sinó que podem estalviar-ne de moltes maneres; aquí venen algunes idees pròpies per disminuir el consum de l’aigua.

- Per fer menys consum de l’aigua:

1. Una forma possible seria la de reduir la temporada d’esquí, de tal forma que només s’esquies les temporades que hagués neu natural, doncs l’artificial que prové dels canons, el seu origen es de l’aigua dels pantans. Això es simplificaria en acomodar la temporada d’esquí a les nevades.

2. No regar durant el dia, o sigui quan el sol dóna fort, doncs en aquesta etapa com que el sol es potent es quan l’aigua s’evapora més ràpid i es faria un mal ús d’ella, per tan el convenient seria regar les plantes a l’alba, quan encara el sol no dóna fort i es quan més s’aprofita. +

3. No regar ni engegar els recs quan plou ja que no és necessari.

4. Utilitzar filtres per netejar l’aigua de les piscines o omplir-les d’aigua no potable.

5. Substituir els wàters antics (que gasten més aigua de la suficient) pels actuals, que són molt més ecològics i eficients.

6. Una altra idea seria construir més piscines comunitàries en comptes de tenir-ne una de pròpia per a una casa o vàries.

Per no contaminar l’aigua:

1. No utilitzar el wàter com a deixataria.

2. Per exemple, però, de moment, en casos especials, seria una bona idea connectar l’aigua utilitzada de la pica a la cisterna per reutilitzar l’aigua bruta.

3. Pensar que totes les deixalles al carrer se les emporten les riuades quan plou la idea seria, doncs, utilitzar les papereres quan ens facilita l’estat.

4. Pensar també que hi ha molts animals que vivien a l’aigua i que amb la seva contaminació han desaparegut. Això ens deuria fer reflexionar a tots ja que viuen al mateix món que nosaltres.

No hay comentarios: